ÖYKÜSÜ


Kaos, karmaşa ve kusurdan bir bütüne gitmek, yırtınıp çıkma devinimiyle basitin kompleksleştiği dışa vurumlarda sanatçı araç olarak, yarattığı etki ve sunduğu hareket alanı nedeniyle tel kullanmayı tercih eder. 'Tel benim için üç boyutlu bir çizgi, çalışmalar ise eskizlerim' tanımını yaparken, geliştirdiği teknikle eserin oluşum sürecinde kalıp ya da kaynak kullanmaktadır. Çalışmaların büyüklüğü, ağırlığı ve tekniğin ihtiyacına göre farklı kalınlıkta teller tercih ederken, bunun ise aynı zamanda tekniğin mühendisliği de geliştirmeyi gerekli kıldığını ifade etmektedir.

İnsanoğlunun, adım adım yarattığı paradigmanın aynı zamanda kendi yok oluşuna doğru koşar adımlarla gittiğini görmemesine, doğmakta olan yenisi ile arada kalamsına atılan sessiz çığlıkları bozmak ister. Bu istek aynı zamanda bütün netliğine rağmen yanlış olan ilke ve aksiyonların peşinden yok oluşa koşmasındaki bu ısrarcı yolculuğa sırtını dönmeyi de içerir. Bu sıkışmışlığın ağırlığını taşımaya son vermeyi bütün bireyler için diler.

Nalburları, demircileri gezmekten keyif alıyorum. Nasıl başladı bu serüven ve neden buradayım? Bu sorunun benim açımdan iki yönü olabilir; şöyle de sorabiliriz bu soruyu neden buradasınız?

Yırtınıp çıkma deviniminde basite ulaşmanın karmaşıklığını ve kompleks oluşunu vurgulamanın, kendisi için sebep-sonuç ilişkisinin sahnesi gibi olduğunu düşünür. Sanatçı, geçirdiğimiz evrimsel sürece benzettiği çalışmalarını, bunun küçük bir kesiti olarak sunmakta.

1972'de Mersin'de doğdu. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesinden mezun oldu. 17 yıl yöneticilik görevlerini de içeren profesyonel bir çalışma hayatı yürüttükten sonra 2016 yılında materyali tel olan heykeller üzerinde çalışmaya başladı. 2018 yılında kişisel ve karma sergileri oldu. Tel ile figüratif heykeller yapmakta. Çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.